Workshops 2kInfo BeeldTaal 5kActuele Workshops Regulier: Streekcentrum - Ooievaarsdorp Het Liesvelt in Groot-Ammers
U kunt ook kiezen voor:

Workshops "Beeldhouwgroep BeeldTaal"

Workshops "Speciaal voor u op maat"

Workshops intuïtief beeldhouwen in steen

Workshop Liesvelt 49kOp het 5 hectare grote terrein van Streekcentrum - Ooievaarsdorp Het Liesvelt in Groot-Ammers wordt voor "Het Twaafde Jaar" de "Natuur met de Cultuur" verenigd d.m.v. workshops intuïtief beeldhouwen. Beeldend Kunstenaar Remi Kruizinga uit Stolwijk geeft al jaren workshops intuïtief beeldhouwen en gaat deze leiden. Remi geeft u graag advies bij de aankoop van beelden, ruwe stenen en beeldhouwgereedschappen voor bijvoorbeeld eigen gebruik of om kado te geven. De voormalige verkoopexpositie "Flora & Fauna", bestaande uit een ca. 40-tal beelden, werd in samenwerking met World Art House in Well (LB) verzorgd en is per eind 2016 gestopt.

Workshops intuïtief beeldhouwen in steen
Intuïtief beeldhouwen is een werkwijze waarin de uiteindelijke vorm ontstaat uit een direct contact tussen materie (steen) en gevoel. Het ontspannen en intuïtief werken vanuit de steen vormt de basis van de workshop. Ervaring is niet vereist. De workshopdagen zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag
. Het minimum aantal deelnemers is 2 personen en maximaal 6 personen per workshopdag. Voor groepen en bedrijven zijn speciale afspraken mogelijk.

Werkwijze
Een belangrijk deel van het intuïtieve beeldhouwen is dat u de steen zelf uitzoekt en er zodoende direct "iets" mee hebt. In de workshop kunt u een keuze maken uit diverse steensoorten zoals: Speksteen, Springstone, Serpentine, Green Opal, Cobalt, Albast in diverse kleuren en India Stone. De steensoorten variëren in hardheid, kleur en formaat. Het gewicht van de steen zal circa 5 tot 30 kg zijn, ook om ervoor te zorgen dat e.e.a. lichamelijk niet te zwaar wordt en het eindresultaat meestal binnen een 3 tot 4 - daagse workshop gehaald kan worden. De prijs van de steen is vanaf circa 3,00 Euro per kg. De steen wordt op de eerste workshopdag contant afgerekend. De workshop wordt in de open lucht (overdekte hooiberg) gegeven. Er is een prachtige ruimte voor koffie/thee en lunch, hier zijn ook de sanitaire voorzieningen. De beeldhouwbokken en (hand)gereedschappen worden u gedurende de workshopdagen ter beschikking gesteld. Deelnemers, die eigen (hand)gereedschappen hebben, kunnen deze "gemerkt" meenemen. Bij de start van de workshop hoort een introductieverhaal (ook gereedschaps-gebruik), waarna we onder Remi's begeleiding zoveel mogelijk "zelfstandig" gaan werken. We beginnen de workshopdagen om 9.30 uur met koffie/thee en eindigen om circa 17.00 uur.

Bent u geïnteresseerd in het deelnemen aan de workshops
U kunt Remi Kruizinga bellen, tel. 06-53 30 31 07 voor de actuele stand van zaken, u kunt zich telefonisch opgeven, via e-mail of de contactpagina op deze site. De volgorde van aanmelding is bepalend voor uw deelname. Na aanmelding ontvangt u een factuur. Na betaling van de factuur (i.v.m. de planning, gaarne binnen 14 dagen na ontvangst) is uw deelname definitief. De workshops vinden alleen plaats bij voldoende deelnemers en onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. Zonder tegenbericht gaat de workshop door op de geplande dagen. (Prijs-) wijzigingen voorbehouden. Houd er rekening mee dat de gehele verantwoording gedurende de door/voor u ingeplande workshopdagen bij u zelf ligt, neem dus geen enkel risico.

Schema 2017

NewsPaper 2k
Maand
Weeknr.
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Mei
19
--
--
--
Juni
23
08
09
10
Juli
28
13
14
15
Augustus
31
03
04
05
September
36
07
08
09
TIP: 10-Dagen Workshop Kaart!
  De Workshopdagen met deze kleur alleen in overleg!
  De Workshopdagen met deze kleur zijn inmiddels volgeboekt!

Liesvelt Logo 7kWat neemt u zelf mee (ook i.v.m. het weer e.d.)
- goede, stevige (waterdichte) werkschoenen, warme sokken, werk/tuin handschoenen
- een werkjas (lekker warm) en een trui, eventueel een hoed/muts
- 2 handdoeken om de steen op te leggen of een oud kussensloop gevuld met fijn zand
- (veiligheids) bril het liefst zelf meenemen (i.v.m. brildragers), mondkapje

Kosten
De kosten zijn 75,00 Euro per persoon per dag, dit is inclusief koffie/thee/iets warms, lunch en begeleiding. Bij boeking van 3 dagen is dit 195,00 Euro p.p. en voor 4 dagen is dit 240,00 Euro per persoon. Een (persoonsgebonden en 1 seizoen geldige) 10-dagenkaart is 520,00 Euro. (Een leuk kado-idee!!!)
De workshopdagen kunnen aanééngesloten zijn of met onderbreking. Mocht u het beeldhouwwerk niet geheel klaar krijgen dan kunt u, bijvoorbeeld na aanschaf van eigen gereedschap, thuis verder werken of een vervolg-workshop volgen bij Remi.

Overnachtingsmogelijkheden/Fietsenhuur
Wilt u een workshop volgen en toch dichtbij overnachten? Dat kan!
BezoekerscentrumHet is mogelijk om bijvoorbeeld 4 dagen een beeldhouwworkshop te volgen en 1 of meerdere dagen een fiets bij Het Liesvelt te huren. Zo kunt u heerlijk van uw logeeradres, zoals een B&B (bijvoorbeeld "Den Haesell" in Bergambacht, "Het Groene Wout" in Goudriaan of "De Uitspanning" in Nieuwpoort) naar de beeldhouwlocatie fietsen en de zondag benutten om het typisch Hollandse polder- landschap van de prachtige Alblasserwaard te ontdekken. U kunt een keuze maken uit meerdere fietsroutes. De medewerkers van het Liesvelt kunnen u meer vertellen over de verhuur van fietsen en de fietsroutes. Op de site www.vvvzhz.nl kunt u een keuze maken uit de diverse mogelijkheden voor overnachtingen. U kunt ook de VVV Zuid-Holland Zuid bellen, telefoon: 0900-46 36 888.

Voor eventuele vragen, bel met Remi Kruizinga, tel. 06-53 30 31 07.

Wij hopen op een creatieve ontmoeting!
Remi Kruizinga en Streekcentrum - Ooievaarsdorp Het Liesvelt.

Adres
Streekcentrum - Ooievaarsdorp Het Liesvelt
Wilgenweg 3 - 2964 AM Groot-Ammers
Telefoon: 0184-60 26 16
Site: http://www.streekcentrum.nl
Openingstijden: Van 1 april tot medio september, dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur. Paas- en Pinkstermaandag geopend.

Wijzigingen voorbehouden. Na betaling is uw deelname definitief.

Hier kunt u de .pdf voor 2017 downloaden: Workshop-folder 2017 t.b.v. Het Liesvelt. Verder naar: Schema van de Workshops

Een aantal geïnteresseerden heeft zich al opgegeven om een workshop te willen gaan volgen.
U kunt zich alsnog opgeven voor de workshops! U kunt mij mailen of via de Contactpagina aanmelden.

Meer informatie over intuïtieve beeldhouwkunst uit Zimbabwe, lees verder op: Wat is intuïtief beeldhouwen.

To Index/Homepage 1k
Top 1k