Eerste Stolwijkse Kunst- en Proefmarkt


Op vrijdag 29 juni 2001 hebben de Stolwijkse winkeliers de inwoners van Stolwijk een gezellige avond bezorgd. Zij organiseerden namelijk de eerste Kunst- en Proefmarkt op het dorpsplein van Stolwijk. Deze avond toonden diverse kunstenaars hun kunnen en kunsten.

De kunstenaars gaven ter plekke demonstraties maar er werd ook werk dat al eerder gemaakt is tentoongesteld. Er waren allerlei verschillende kunstuitingen te zien zoals schilderen, intuitief beeldhouwen door Remi Kruizinga, pottenbakken, enzovoort.

De kinderen konden onder begeleiding aan het werk met klei. Voor het "Proef-gebeuren" werd een demonstratie kaasmaken gehouden. Nederlands beste kaaskeurmeester (winnaar van de gouden kaasboor) heeft echte Stolkse kaas gemaakt. Daarnaast kon het publiek verschillende soorten kaas proeven en natuurlijk kopen. Bij een heerlijk stukje kaas hoort een goed glaasje wijn. Onder toeziend oog van een echte wijnkenner kon het publiek diverse wijnen proeven. Het spreekt voor zich dat er ook een flesje gekocht kon worden.

Verder waren er ook nog een aantal andere activiteiten op het Stolkse dorpsplein, zo was er bijvoorbeeld live muziek te beluisteren en was het op de diverse terrasjes goed toeven.

De markt werd gehouden van 18.00 tot 23.00 uur op het dorpsplein in Stolwijk.

 

Kunstmarkt Stolwijk 13k

De creatie van "Reinforcement" tijdens de Stolwijkse Kunst- en Proefmarkt.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een afbeelding van het eindresultaat.

To Index/Homepage 1k
Top 1k