Logo BeeldTaalInformatie Intuïtieve Beeldhouwkunst
van "Beeldhouwgroep BeeldTaal"
Intuitiefbeeldhouwen.blogspot.com

Beeldhouwlocatie:

Streekcentrum-Ooievaarsdorp Het Liesvelt
Wilgenweg 3 - 2964 AM Groot-Ammers
Telefoon: 0184-602616
Site: http://www.streekcentrum.nl
 
Beelden van Jan van Arkel

Even voorstellen,

Jan van ArkelGeheel onverwacht stuitte ik enkele jaren geleden op de inspirerende resultaten van Intuïtief Beeldhouwen tijdens een terloops bezoek aan Streekcentrum - Ooievaarsdorp "Het Liesvelt". In een uniek stukje landelijke natuur en omgeven door prachtige beelden van Zimbabwaanse kunstenaars, inspireerde Beeldend Kunstenaar Remi Kruizinga daar deelnemers aan zijn workshops Intuïtief Beeldhouwen in hun artistieke ontplooiing. Geweldig om in zo'n ontspannen sfeer je beeldend creatief vermogen te ontdekken en ontwikkelen, dacht ik toen al.

Enige tijd na die kennismaking heb ik me dan ook laten verleiden om mijn nooit eerder geteste vermogen tot verbeelding in steen uit te proberen tijdens een workshop van Remi. In mijn gevarieerde loopbaan als fysicus in de olieraffinage had ik mijzelf op dit vlak echt niet eerder begeven. Het blijft fascinerend een beeld uit ruwe steen te laten groeien en uitdrukking te geven door materiaal te durven weghalen met beitelen, vijlen, schuren en polijsten. Met plezier kijk ik ook naar de aanpak en fraaie resultaten van mijn BeeldTaal collega's.

Jan van Arkel

Email adres: varkel@inter.nl.net

 
Bird of Wisdom
 
h'Armless Beauty
 
See Life
 
On the other Hand
Bird of Wisdom
 
h'Aarmless Beauty
 
See Life
 
On the other Hand
Steensoort: Groene Opaal
 
Steensoort: Rode Indiasteen
 
Steensoort: Zwarte Serpentijn
 
Steensoort: Zwarte Serpentijn

 
 
 
Jan van Arkel
 
On the other Hand
 

On the other Hand

 

On the other Hand

Het laatste waar ik in het beeldhouwen van beticht kan worden, is dat ik snel werk. Kennelijk wil ik met geduld iets laten ontstaan waar ik vervolgens geen afstand meer van wil doen.
Gelukkig heb ik thuis ruimte genoeg om niet alleen parttime beeldhouwer maar dus ook een "BeeldHouder" te zijn. Daarom zijn alleen de foto's van mijn tot nu toe figuratieve beelden te zien op deze site.

Tijdens de workshops zal ik net als andere BeeldTaal collega's soms naar aanleiding van een gekozen thema werken. Momenteel werk ik voor het eerst als experiment aan een abstract beeld. Ik hoop de 43 kg zware steen te transformeren in een "doorzichtig" en boeiend driedimensionaal lijnenspel.

 
On the other Hand
 
On the other Hand
 
On the other Hand
   
Het beeld in wording
 
Het beeld in wording
 
De handen van Jan van Arkel

 
 
 
Email: varkel@inter.nl.net - Wijzigingen voorbehouden.

Overzicht of naar: Anneke Kastelein - Bart Klingele - Coen van Baren - Erik van Vliet - Ineke Visser - Jeanne van Berkel - Remi Kruizinga - Yvonne Paauwe-van Duijn