Logo BeeldTaalInformatie Intuïtieve Beeldhouwkunst
van "Beeldhouwgroep BeeldTaal"
Intuitiefbeeldhouwen.blogspot.com

Beeldhouwlocatie:

Streekcentrum-Ooievaarsdorp Het Liesvelt
Wilgenweg 3 - 2964 AM Groot-Ammers
Telefoon: 0184-602616
Site: http://www.streekcentrum.nl
 
 
 

Intuïtief beeldhouwen is een werkwijze waarin de uiteindelijke vorm ontstaat uit een direct contact tussen materie (steen) en gevoel. Het ontspannen en intuïtief werken vanuit de steen vormt de basis van de workshop. Ervaring is in deze groep vereist. De workshopdagen zijn op vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur.

Workshop BeeldTaal

De "Beeldhouwgroep BeeldTaal" is eind 2010 ontstaan uit een aantal deelnemers van de reguliere workshops. De naam "BeeldTaal" is, uit een aantal suggesties, door de groep zelf gekozen. Momenteel is er een 9-tal beeldhouwers werkzaam in de groep. De workshops voor deze groep hebben een ander, meer specialistisch karakter.
We denken hierbij aan:

  • het (gezamenlijk) maken van een specifiek project;
  • het (gezamenlijk) maken van een themabeeld;
  • het positief bekritiseren en stimuleren van elkaars werk;
  • het (gezamenlijk) organiseren van (thema-) exposities ergens in het land;
  • de verkoop (tijdens exposities) van de gemaakte beelden en wat hierbij komt kijken;
  • het bezoeken van exposities elders in het land;
  • het volgen van beeldhouw-gerelateerde cursussen;
  • promotie van ons werk via (andere) sites;
  • het gezellig samenzijn, ook op een andere locatie, om met elkaar van gedachten te wisselen.

"Blog" Beeldhouwgroep BeeldTaal
Er is een "Blog" gerealiseerd voor onze groep waar o.a. foto's te bekijken zijn en er informatie te vinden is m.b.t. ons werk. We zouden het leuk vinden om via ons blog reacties te ontvangen!
Kijk hiervoor eens op: Intuitiefbeeldhouwen.blogspot.com
Hiernaast willen wij geïnteresseerden graag uitnodigen om bij ons te komen kijken! In onderstaand schema kunt u zien wanneer wij in Het Liesvelt aan het werk zijn.

Schema voor 2017
Vrijdag en zaterdag 19 en 20 mei
Vrijdag en zaterdag 23 en 24 juni
Vrijdag en zaterdag 07 / 08 en 28 / 29 juli
Vrijdag en zaterdag 18 en 19 augustus

Vrijdag en zaterdag 22 en 23 september
Vrijdag en zaterdag 06 en 07 oktober

Wij hopen op een creatieve ontmoeting!
De Beeldhouwgroep BeeldTaal

Beeldhouwlocatie:
Streekcentrum-Ooievaarsdorp Het Liesvelt
Wilgenweg 3 - 2964 AM Groot-Ammers
Telefoon: 0184-602616
Site: http://www.streekcentrum.nl
Openingstijden: van 1 april tot medio september, dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur. Paas- en Pinkstermaandag geopend.

Wijzigingen voorbehouden.
Laatste update: 20-02-'17

 
Leden van Beeldhouwgroep BeeldTaal. Voor de "Persoonlijke pagina", klik op de naam!
 
 
 
 
Anneke Kastelijn
 
Bart Klingele
 
Coen van Baren
     
 
De werkwijze van het Intuïtief Beeldhouwen en mijn gevoel sluiten naadloos bij elkaar aan en lijken elkaar te versterken. Ik werk voornamelijk met harde en middelharde steensoorten en ben steeds op zoek naar bijzondere stenen die zich lenen voor specifieke beelden. Mijn werk kenmerkt zich door organische vormen en subtiele accenten.
 

"Misschien is beeldhouwen wel iets voor jou", zei zijn vrouw Vero.
Beeldhouwen, wat is dat voor iets, bedoel je dan zo kappen in een steen en daar komt er dan iets te voorschijn?
Ja, zoiets...
Nu heb ik mijn eigen plek in onze tuin, mijn atelier.

 

Mijn interesse voor de kunst is ontstaan in de jaren '90 van de vorige eeuw. Ik werd op mijn werk aanspreekpunt voor cultuurgoederen en ben toen gaan zoeken naar een hobby, het werd beeldhouwen. De beweging in mijn werk, wat voornamelijk figuratief is, fascineert mij. Mijn uitdaging is, om ook in abstract werk voldoende beweging aan te brengen. Ik werk graag in harde steen zoals "Springstone".

 
 
 
 
Erik van Vliet
 
Ineke Visser
 
Jan van Arkel
     
 

De natuur en de mens vormen mijn inspiratiebronnen. Soms meer figuratief, soms geheel abstract. Ik heb oog voor detail en streef een hoog afwerkingsniveau na. Werken in drie dimensies betekent voor mij dat een beeld vanuit elke hoek weer nieuwe, verrassende indrukken oplevert en nooit saai of voorspelbaar wordt.

 

Weven met de natuur...

Al erg jong was ik veel in de natuur te vinden, er was altijd wat te beleven buiten. Al snel ga je ontdekken dat je ook wat kan maken met de materialen die je daar vindt, met takken, planten, klei en later ook wol en steen, beeldhouwen dus.

 

Tijdens de workshops zal ik net als andere BeeldTaal collega's soms naar aanleiding van een gekozen thema werken. Momenteel werk ik voor het eerst als experiment aan een abstract beeld. Ik hoop de 43 kg zware steen te transformeren in een "doorzichtig" en boeiend driedimensionaal lijnenspel.

 
 
 
 
Jeanne van Berkel
 

Remi Kruizinga

 
Yvonne Paauwe
     
 

Beeldhouwen is een belangrijke vrije tijdsbesteding van me. Ik heb mijn passie hiervoor ontdekt in het begin van dit decennium. Een steen is natuurlijk en heeft een rijke geschiedenis in zich. Door erin te duiken, met geduld en aandacht te werken, ontdek ik de zachtheid van de steen. Ik werk in steensoorten met een gemiddelde hardheid, zoals Serpentijnsoorten, Indiasteen en Albast.

 

Mijn kunstzinnige ontwikkeling als Beeldend Kunstenaar begon reeds op zeer jeugdige leeftijd en kreeg een sterke impuls op de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam waar ik de richting beeldhouwen volgde. Ik houd in mijn werk van balans, scherpe, maar toch gladde lijnen en vormen, symmetrie/of toch weer niet, kracht maar toch zacht, contrast en verlopen. Het hangt er maar net van af!

 

Mijn werk kenmerkt zich veelal door organische vormen in een ritmisch lijnenspel. Vaak ligt er een thema aan ten grondslag, dat duidt op emoties en gevoelens van mensen. Dat wat mensen bezighoudt en de schoonheid van de steen zelf zijn dan ook de inspiratiebronnen voor mijn werk. Ik hou ervan meerdere stijlen en technieken te combineren.