Present 2kMy current Exhibition(s)


Expositie "Beeldhouwgroep BeeldTaal"

De Blauwe Meije 14kExpositie Intuïtieve Beeldhouwkunst van "Beeldhouwgroep BeeldTaal"
bij Galerie, Kennis- en Kunstencentrum "De Blauwe Meije"
Opening op 16 maart, einde expo ca. 14 juni 2013

Een 7-tal leden van "Beeldhouwgroep BeeldTaal" heeft in het totaal ca. 40 beelden geëxposeerd bij deze mooie landelijke locatie. De planning was dat een aantal beeldhouwers van de groep op 10, 11, 17 en 18 mei aanwezig waren om er te gaan werken en zodoende ook de bezoekers te woord kunnen staan. We hebben veel kunstminnende mensen ontmoet tijdens deze dagen!

Er is een speciale "BeeldTaal-Site" ontwikkeld t.b.v. deze expositie. Op deze site kunnen de beelden bekeken worden, eveneens is er informatie te vinden over de exposanten zelf.
Kijk op de site: "Informatie Beeldhouwgroep BeeldTaal".

Adres Expositie:
Meije 300 - 3474 MD Zegveld (UT)
Telefoon: 0172-685 438 - Mobiel: 06-208 25 662
Site: http://www.deblauwemeije.nl

Openingstijden: alle dagen van 11.00 tot 18.00 uur


Evenement "Kunststroming 2012"
Expositie bij "Locatie Familie Smits", Bergambacht,
the Netherlands
1/ 2, 8/9 en 15/16 september
2012

Remi Kruizinga en de familie Smits nodigen u van harte uit voor een bezoek aan deze expositie.
Naast Remi met Intuïtieve Beeldhouwwerken in steen zullen er ook 2 andere kunstenaars aanwezig zijn op deze locatie t.w. Marleen van Arendonk uit Rhoon met Onderwaterfotografie en Dragica Lissendorp uit Polsbroek met Keramiek.

Toelichting
Locatie Fam. Smits 60kHet evenement Kunststroming wordt georganiseerd door de Vereniging KrimpenerKunstWaard en heeft als doel de Krimpenerwaard landelijke bekendheid te geven op het gebied van Kunst en Cultuur. Het evenement wordt voor de eerste maal georganiseerd in de eerste drie weekenden van september 2012 (1/2, 8/9 en 15/16) en zal een tweejaarlijks terugkerend evenement worden voor wisselende kunstenaars. Langs beide oevers van de rivier de Lek, van Schoonhoven tot Krimpen a/d IJssel, is een 30-tal locaties geselecteerd, waarin kunstenaars uit het hele land de gelegenheid wordt geboden hun kunst te exposeren. De selectie van de aangemelde kunstenaars vond plaats door een ballotagecommissie.

Thema
Het thema van het jaar 2012 is "Hollanders komt naar het water". Dit thema is ontleend aan een verhaal van Herman de Man, waarin de schrijver vertelt over de reis van Radarboot Kapitein Kok, van Vianen naar Krimpen a/d IJssel, met daarin beschreven de sfeer van het water, de oevers van de rivier, de dorpen en de passagiers. De kunstenaars worden geacht zich te laten inspireren door dit thema. Het verhaal van Herman de Man kan gedownload worden via http:/www.kunstwaard.nl.

De locaties
De locaties waar geëxposeerd wordt bevinden zich in aan beide oevers van de rivier Lek, in de plaatsen Nieuwpoort, Schoonhoven, Groot-Ammers, Ammerstol, Bergambacht, Streefkerk, Lekkerkerk, Nieuw Lekkerland, Kinderdijk, Krimpen a/d Lek en Krimpen a/d IJssel. De locaties hebben zoveel mogelijk een relatie met het water zoals een sluis of stuw, een gemaal, een scheepswerf of een molen, maar kunnen ook een galerie, een beeldentuin, een theetuin, een particuliere tuin of huis en een museum zijn.

Adres: Familie Smits
Dijklaan 99 - Bergambacht
Tel. contactpersoon Remi Kruizinga: 06-53303107

Openingstijden:
Zaterdagen: 11.00 tot 17.30 uur
Zondagen: 12.00 tot 17.00 uur


Honar 1kPermanente expositie bij "Galerie Honár", Schoonhoven, the Netherlands

Over Galerie Honár
Galerie Honár is officieel van start gegaan op 1 maart 2002. Honár betekent Kunst in het Perzisch. Het interieur van de Galerie is strak, simpel maar toch heel sfeervol. Een goede omgeving die inspirerend werkt voor goede resultaten.

Site Galerie Honár 10kBijna alles in de Galerie is van de eigen hand van eigenaresse
Anita Poorramszani-Brands. Anita ontwerpt veel voor haar klanten zoals o.a. trouwringen. De mensen willen iets aparts, iets waar niet iedereen mee loopt. De klanten laten hun eigen ideën vaak door Anita op papier zetten en komen dan samen tot een uniek en mooi resultaat. Anita vervaardigt alles op de oorspronkelijke manier, d.w.z. met zo weinig mogelijk hulpmiddelen/machines maken wat er in haar hoofd zit. Anita werkt heel intuïtief.

Haar voorkeur gaat uit naar werken met zilver maar geel/witgoud behoort ook tot de mogelijkheden. Ook andere materialen worden met het zilver verwerkt zoals keramiek en leer.
Het vervaardigen van echt lijkende en werkende miniaturen is één van Anita's specialiteiten.
In de Galerie staat een werkbank voor het voorbereidende werk, achter de Galerie is een groot atelier. In dit atelier worden Workshops zilversmeden georganiseerd voor maximaal 6 personen per avond/dagdeel. Het is leuk voor de mensen om iets van het Edelsmidsvak te proeven. Aan het eind van zo'n avond staat iedereen versteld van zichzelf.

Exposities Beeldende Kunst
Bij Galerie Honár is ruimte voor wisselende exposities beeldende kunst.
Remi Kruizinga exposeert op permanente basis enkele beelden bij Galerie Honár.

Adres
Wal 38 - 2871 BC Schoonhoven

Tel.: 0182-38 87 35
Site: www.galeriehonar.nl
e-mail: info@galeriehonar.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag: 10.00 - 17.00 uur


To Index/Homepage 1k
Top 1k