Making of 2kThe making of "Climate Change"


<< Terug / Back to previous page
Remi 2k  
Logo Natuurlijk Kunst 9k
Climate Change 36k

De titel van mijn beeld is "Climate Change"
Het beeld stelt een "gezicht" voor in een abstracte vorm.

Het materiaal waaruit het gemaakt is steen, de steensoort is "Cobalt".
Hoogte: 72 cm
Gewicht: circa 40 kg

De steen komt uit Zimbabwe (Afrika), om precies te zijn uit de omgeving van het kunstenaarsdorpje Tengenenge. Enkele jaren geleden heb ik een aantal weken in dit dorpje gebeeldhouwd met de kunstenaars die daar wonen en werken. Ik maakte deel uit van een groepje Nederlandse beeldhouwers die, onder leiding van de World Art Foundation, een Studie/Cultuurreis maakten. Hier heb ik een aanzet gemaakt voor het beeld wat nu in de Nieuwkoopse Plassen is geplaatst. Het beeld is geheel met de hand gemaakt volgens het Intuïtieve Beeldhouwprincipe zoals dit in Tengenenge, Zimbabwe is ontstaan. De oorspronkelijke gedachte die ik er bij had is dat de steen "geboren" is in Zimbabwe en miljoenen jaren later door mij in Zimbabwe is vormgegeven. Best wel bijzonder.

"Born in Africa" is omgedoopt in "Climate Change", onder andere omdat ik, net als het merendeel van de wereldbevolking, ook veel bezig ben met het veranderende klimaat. In het kader van het beeldhouwen en mijn ervaringen in, onder meer, Zimbabwe wil ik echter "Climate Change" gedeeltelijk los zien van het veranderende klimaat. Voor mij is het zo dat ik hiermee ook wil aangeven dat de steen/het beeld en zeker ook ikzelf (klimaat)veranderingen doorgemaakt hebben en nog doormaken!

De vlonder in de Nieuwkoopse Plassen is ook gedeeltelijk ingericht met medewerking van Anneke Kastelein. Anneke heeft een Kwekerij t.w. "Wuivende Aren" aan de Barwoutswaarder 128 in Woerden. Haar kennis van alles wat met planten te maken heeft gaat er ook voor zorgen dat "de Natuur met de Natuur wordt verenigd" tijdens deze expositie!

<< Terug / Back to previous page

To Index/Homepage 1k
Top 1k