KunstFietsRoute Nijverdal - Pinksterdagen 2001


Even voor de Pinksterdagen in 2001 werden Marja Evers (toenmalig lid van de Artist Group) en mijn persoontje via de World Art Foundation in Eerbeek uitgenodigd door de "Lions Club" in Nijverdal om deel te nemen aan dit initiatief.

Het was de eerste keer dat een dergelijk evenement in Nijverdal werd georganiseerd en het was voor de organisatoren dan ook afwachten wat dit 2 dagen durende evenement hen zou brengen qua aantal deelnemers, de ervaringen van de "Gastgezinnen", de opbrengsten en uitgaven, of het weer mee zou willen werken enz.

Er waren ca. 14 kunstenaars uitgenodigd, elk met een eigen vakgebied. Zij werden ondergebracht bij gastgezinnen langs de 18 km lange route die de de organisatoren voor de deelnemers hadden uitgezet. De meeste locaties waar de kunstenaars konden exposeren en werken waren schitterend gelegen en de woningen waren meestal voorzien van een prachtige tuin. Duidelijkheid over waar de kunstenaars te vinden waren, werd verschaft door keurige verwijzingsborden en vlaggen.

Over de goede verzorging hadden de kunstenaars niets te klagen; zij werden enorm verwend met koffie, thee, soep, broodjes en af en toe een praatje met een zeer belangstellende gastvrouw of gastheer. Op deze wijze werd dit een niet te vergeten ervaring voor alle belanghebbenden en zeer zeker voor de deelnemers aan de "KunstFietsroute". Uiteindelijk was het voor hen opgezet en ze hebben ervan genoten, dat kon iedereen goed merken.

Er werden veel vragen gesteld over het materiaal en de technieken die door de verschillende kunstenaars gebruikt worden. Zij konden tonen en uitleggen hoe zij tot hun eindresultaten komen, er is hierdoor ook meer begrip ontstaan voor de soms lange weg in arbeid en uren die een kunstenaar moet gaan voordat het werk er "staat" in zijn "ultieme vorm".

Nijverdal 18k

Onze werplek in Nijverdal, tijdens de KunstFietsRoute.

We kunnen gezamenlijk stellen dat het erg leerzaam is geweest voor iedereen. Sommige kunstenaars werden na afloop direct al weer vastgelegd voor het jaar erop zodat we ervan uit kunnen gaan dat dit gebeuren zeker een vervolg gaat krijgen!

Wij hebben het gastgezin waar wij verbleven hartelijk bedankt voor de totale inzet en gastvrijheid want dit heeft dit evenement mede tot een zeer geslaagd geheel gemaakt.


To Index/Homepage 1k
Top 1k