Logo Q&Q 3kExpositie kunstenaars Qunst Queeste in Agnietenkapel te Gouda groot succes!
Grote diversiteit schilderijen en beeldhouwwerken.

Wie van mooie schilderijen houdt en prachtig beeldhouwwerk wilde zien, kon vrijdag 21 en zaterdag 22 november jl. zijn hart ophalen. Een groep kunstenaars, verenigd onder de naam Qunst Queeste, hield een expositie in de Agnietenkapel in het hartje van Gouda. (Vlak bij de Markt).

Een stukje tekst uit de Postiljon, regio Gouda, die even voor de expositie verscheen:

Qunst Queeste is in het leven geroepen door Carla Brandwijk, die haar atelier op de Visbanken heeft. Het is, vandaar de spontaniteit, een vrijblijvende groep. Geen verplichtingen van dit moet of dat moet, maar gezellig iets met elkaar organiseren als daar behoefte aan is. Schilderes Jacqueline Zwiers legt het allemaal uit in haar atelier aan de Spoorstraat 5. "Als er een van ons een leuk idee heeft steken we de koppen bij elkaar en dan komt daar altijd iets leuks uit. Uiteraard is er veel te regelen om een expositie te houden, maar het is gelukt", aldus Jacqueline. "We mogen panelen gebruiken van kunstcentrum De Burgvliet. Ieder van onze groep schildert en beeldhouwt meestal vrij werk, maar ook in opdracht.

Er zijn nu een aantal werken bij elkaar gebracht en die willen we het publiek tonen." En met we, bedoelt ze Carla Jonker uit Gouda. In haar werk zijn veelal ogen en gezichten de blikvangers. "Ik laat het gewoon ontstaan. Je kunt het zeg maar, magisch realistisch noemen, wat ik doe." Een heel andere tak van kunst doet Remi Kruizinga uit Stolwijk. Intuïtief beeldhouwen noemt hij het zelf. Van figuratief tot abstract. Het doel van de expositie is om met elkaar naar buiten te treden en meer naamsbekendheid te krijgen. Er is veel talent in Gouda en omstreken en dat mag iedere kunstliefhebber weten. Als vierde op rij doet Ramon Blenderman uit Delft mee. Hij schildert klassiek-realistisch. Haagsche school, maar dan meer van deze tijd. Dorien Kervezee uit Schoonhoven toont haar figuratieve werk zoals o.a. dieren, landschappen en kermisattracties en Carla Brandwijk houdt zich bezig met o.a. spirituele zaken in haar schilderijen.

Agnietenkapel Gouda 7kTerwijl Jacqueline koffie inschenkt, legt ze uit dat zij zelf graag de mens centraal laat staan en haar schilderijen expressief zijn. Ze laat een serie portretten zien van geestelijk gehandicapte jongeren. Gevoelens en karaktertrekken zijn op de gezichten af te lezen, zo natuurgetrouw is er geschilderd. De groep bestaat nu anderhalf jaar en ze hebben er met elkaar veel plezier in. Schilderijen en beeldhouwwerken zijn tijdens de expositie te koop.

Door de grote diversiteit zal deze expositie de moeite waard zijn ze te bezoeken.

Openingstijden zijn: vrijdag 21 en zaterdag 22 november a.s. van 09.00 tot 18.00 uur.

(Tekst: John Hofman, Postiljon)


To Index/Homepage 1k
Top 1k